Sunday, November 9, 2008

Как смятате да приложите придобитите знания и умения в рамките на проекта?

Как смятате да приложите придобитите знания и умения в рамките на проекта „Повишаване на капацитета на СГО (Северен централен, Северозападен и Североизточен райони за планиране ) за постигане на ефективни партньорства с администрацията при изработване то на политики и осъществяване на мониторинг върху работата на администрацията ( на основата на предишен конкретен опит в подобни партньорства ) , за да повишите капацитета на Вашата организация?

9 comments:

Нели Василева said...

- организиране на обучение за членовете на Настоятелството на ОДК – Монтана, по темите от модулите на проекта;
- разработване на собствена стратегия.

Anonymous said...

1. Обучение на членовете на НПО на база папките от мадулите и записките които съм си водила /вече започнахме/;
2. Използвахме лобирането за включване в бюджета на Общината наши предложения;
3. Използване Стратегическото планиране за да си планираме дългосрочното развитие на организациата;
4. Разработване на проекти;
5. Изработване на обоснован цялостен и надежден анализ на организацията;
6. Постигане на консенсус за дългосрочна визия;
7. Ясно определяне на ролите и отговорностите вътре в организацията.

Lili Rashkova said...

Говоря от свое име в случая и ще кажа, нещо, което споделих с всички по време на обученията.
Още след първия модул направих опити за водене на делови срещи в работата си. Изключително ми бе полезно това, което бяхме правили и резултата веднага пролича в седмичните ми ангажименти.
Иначе в аспект на сдружението – трите /Ина, Лили, Зина/ скоро участвахме в подготовката и провеждането на подобна среща с членове на сдружението и постигнахме очаквания резултат.
Скоро планираме в нашето сдружение да преформулираме целите, визията си. Да изработим нова стратегия за развитие, вече знаейки как точно става това.
В момента група, излъчена от НИК лобира и води преговори в администрацията и представители на бизнеса по повод предстоящ проект през лятото, в който ни трябва както институционална подкрепа /участие на администрацията в срещи, организиране на съвместни акции/, така и финансова помощ.
Друго – в Козлодуй скоро предстоят две посещения по младежки обмен, където нашата организация е домакин. В тази връзка конкретно наученото за подготовка на обучения, планиране на дейности, избиране на методи за работа веднага ни влиза в употреба. Започнали сме вече с набелязване на целите и планираните резултати.
/Между другото - търсим си преводач от немски, който може да дойде на доброволен принцип в Козлодуй, ние поемаме престоя и транспорта. Ако някой има идея – сме готови да я обсъдим./

Anonymous said...

1.Организиране на обучение за членовете на организацията по целите и възможностите на ОПАК
2.Обучение за стратегическо планиране с цел организация да планира дейности в дългосрочен план и насочване на усилията в подходяща насока и с оглед рентабилността на НПО-то
3.Участие в проекти
4.Придобиване на умения за лобиране в администрацията

Elin Harizanov said...

Elin Harizanov - Youth Center Freedom, Razgrad

В интерес на истината, членовете на УС на нашата организация не са добре обучени и отскоро работят в неправителствения сектор, но са амбициозни, интелигентни и много мотивирани да извървят дългия път до успехи. В този смисъл, аз съм щастлив, че скоро ще мога да приложа, това което съм научил в едно дълго и периодично обучение на хората, които ще управляват организацията.
В личен план предстои (дай боже) да съм член на Младежка Консултативна група към ДАМС. Там определено ще влязат в трайна употреба придобитите ми умения:)
При реализирането на съвместни проекти в партньорства с други НПО-та или Общинска администрация, ще ми бъдат много полезни и реално приложими знанията и уменията, усвоени по време на обучението.

Galya said...

1.Организиране на обучения за членовете на организация
2.Инициатива за приемане на правила в съвместната работа на НПО и администрацията на местно ниво

M.Banev said...

ИРИС-Севлиево
Как смятате да приложите придобитите знания и умения в рамките на проекта „Повишаване на капацитета на СГО (Северен централен, Северозападен и Североизточен райони за планиране ) за постигане на ефективни партньорства с администрацията при изработване то на политики и осъществяване на мониторинг върху работата на администрацията ( на основата на предишен конкретен опит в подобни партньорства )” , за да повишите капацитета на Вашата организация?

Представител съм на организация, чието съществуване беше под въпрос през последната една година. Влизането в сила на Закона за предотвъртяване и разкриване на конфликт на интереси се оказа решаващ за вземане на решение за прекратяване дейността на организацията, поради факта, че организацията няма щатен персонал, дейността и се реализираше от членовете на УС. Трима от пет членния състав на УС според закона са в конфликт на интереси и трябва да бъдат освободени, а така не остава никой който да може да продължи дейността на организацията. В този смисъл няма да имам възможност да приложа придобитите знания и умения в моята организация, но се надявам да успея да приложа наученото в администрацията в, която работя и така да подпомогна дейността на останалите НПО в нашата община. Така, че да се получи ефективно партньорство между местната власт и гражданския сектор.

Anonymous said...

-Подобряване на представянето на организацията при организиране и провеждане на обучения, кръгли маси, работни срещи и др.
-Полагане на усилия за прилагане на по-добра комуникационна стратегия по отношение на всички "власти", в т.ч. "четвъртата"!

Anonymous said...

Тъй като фондация "Рома-Лом" развива проекти за социално развитие и интегриране на ромската общност в обществото, и след като работи главно в три направления-социална политика, образование и трудова заетост, смятам придобитите знания и умения в рамките на проекта да бъдат приложени както следва:
- Обучение на социални работници от общността за работа с учащи деца и родителите им, с цел задържане на децата в училище и мотивация за по-добро образование.
- Разработка na механизми за стимулиране на учителите работещи в мултиетническа среда.
- Изготвяне и провеждане на курсове за квалификация и преквалификация на лица, които са трайно безработни.